Skip to content Skip to footer

Trybuszon #5

29,90 39,90 

Numer 5 kwartalnika, 136 stron w formacie A4. Koszty wysyłki 5 zł.

Opis

UWAGA! Dostępny jedynie w wersji cyfrowej!

 

CITY BREAK

  • Katowice na kieliszki | Niektórzy straszą, że w tym mieście nie ma gdzie się napić… to nieprawda | Maja Dutkiewicz, Bartosz Wilczyński
  • Madryt na kieliszki | Małe rodzinne knajpki, ciasteczka od zakonnic i naturalne wina | Piotr Rożniatowski, Marcin Łabno

PODRÓŻUJ bardziej

  • Wina z Dunajca | Dolina tej rzeki to raj dla winomanów, melomanów, cyklistów i wielbicieli pięknych widoków. Gotowi? | Bartosz Wilczyński
  • Dwie drogi, wiele ścieżek | Morawy Południowe: solidni rzemieślnicy i szaleni naturaliści | Łukasz Ostrowski
  • Hydrozagadka | Morawy na rowerze. Podążamy śladami wina oraz twórcy buciarskiego imperium, Tomáša Baťy | Irek Wis
  • Podwójna frajda | Historia sherry zaczęła się od rabunku dokonanego przez pewnego korsarza. A jak wygląda dziś? | Małgorzata Sułek
  • Wino z promieni słońca | O sherry raz jeszcze – tym razem bardziej technicznie | Aga i James Hilferty
  • Galicia ma smak! Czyli niepocztówkowa Hiszpania bez tłumu turystów | Iago Blanco Liaño, Ewelina Sobczak
  • Winny rejs po Loarze | Płyniemy rzeką muscadeta i sauvignon blanc | Ewelina Pomykacz-Bálint

WINNE HISTORIE

  • Masa i rzeźba | Z wizytą w Domu Jantoń | Tomasz Szmajter
  • Cudze chwalicie… | Odwiedzamy Winnicę Turnau | Cudze chwalicie… | Ewa Karczewska
  • Architekt wina | Alfredo Arribas – wizjoner z Prioratu | Aleksandra Gruszka-Patoła

PANELE DEGUSTACYJNE

  • Polskie wina różowe (w tym musujące)
  • Korenika & Moškon
  • Naturaliści z Prioratu i Montsant
  • Cava
  • Alkohole mocne

AKADEMIA WINA

  • Dolina Loary w pigułce
  • Sauvignon blanc – kartoteka szczepu
  • Cabernet franc – kartoteka szczepu
  • Saint-Émilion: zamieszanie wokół klasyfikacji
  • Pięćdziesiąt twarzy chardonnay
  • Czerwone wina na lato
  • Rosé – czyli przez różowe okulary
  • Winiarski portugalski: kiść niezbędnych słówek

NIE SAMYM WINEM

  • Mowa o serze | Zagłębiamy się w historię, dietetykę, a nawet… kwestie polityczne! | Marcin Smoczyński
  • Wielkie zamieszanie | Urządzamy domowy cocktail bar! | Łukasz Klesyk
  • (Kontr)etykieta | Co robić, a czego nie zwiedzając winnicę | Irek Wis

FELIETONY

  • Elektryczny camembert | Łukasz Klesyk
  • Najrzadsze z dóbr | Irek Wis
  • I tylko burgundów żal | Marek Rekowski

Informacje dodatkowe

Wersja wydania

Papierowa, PDF

Zapisz się na newsletter TRYBUSZONA

Copyright © 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone. Wydawnictwo Explanator